dissabte, 30 de novembre de 2013

Ens ha sortit rodó!!

El darrer mes ens hem anat trobant cada dimecres de 6 a 8 de la tarda al bar Can Pons de la plaça Major ( molts agraïments a la direcció i treballadors del bar) per preparar l'acció ...."Hi ha mals que no cura una Aspirina".
Banyoles, 30/11/201
La lectura que va acompanyar l'acció aclareix la finalitat:


Les membres del grup Banyoles Knitting format per dones de tot el Pla de l’Estany, entusiastes del teixir , en hem volgut sumar als actes de commemoració del 25 de  Novembre organitzats pel  SIAD  amb aquesta acció “ganxetaire” que hem estat preparant durant les darreres setmanes i amb la qual volem simbolitzar la nostra solidaritat amb totes les víctimes de la violència masclista i els seus fills i filles així com  la denúncia d’aquesta  violència.
Utilitzant els ganxets i la nostra creativitat, individual i col·lectiva, volem expressar el nostre rebuig  més profund a la violència masclista  que és una violació dels drets humans, arrelada en les relacions de poder històricament desiguals entre els homes i les dones, en els rols de gènere, en les normes i pràctiques socioculturals, així com en la discriminació sistèmica contra la dona que està estesa tant en l’esfera pública com en la privada.
Cobrint amb aquesta Mandala gegant, feta per més de 500 peces,  “l’aspirina”, volem deixar una empremta de llana colorista   a la ciutat que ens recordi que la violència contra la dona és certament un “mal que NO cura una aspirina” sinó un greu problema de salut global de proporcions epidèmiques que afecta 1 de cada 3 dones a tot el món, segons ha denunciat el darrer informe de la OMS .
Només a l’estat espanyol han mort en el que va d’any 44 dones  ( 3 d’elles a Catalunya) que han deixat orfes 40 menors, però son milers les que viuen les seves vides sense llibertat, atemorides i  subjugades en relacions basades en la desigualtat i la violència.
Amb la nostra Mandala , feta d’infinits punts que amb paciència hem anat teixint  moltes mans de dona volta a volta i després cosit, hem fet aquesta  gran xarxa de llana  que vol simbolitzar també que per acabar amb la violència cal fer-ho amb la participació i la implicació decidida de tota la societat, homes i dones,  i totes les institucions , només així podrem acabar amb aquesta greu violació dels drets humans.
PROU VIOLENCIA CONTRA LES DONES!!
Banyoles 25 Novembre 2013


Després de mesos de preparació ho hem aconseguit: 500 rodones per fer un tapís gegant, una mandala de rodones de ganxet teixides per moltes mans, de tots estils, punts i acabats. 

Però aquesta acció ganxetaire té història. Deprés de desaparèixer l'endemà de la instal·lació, ahir la vam trobar i aquest matí l'hem hagut de restaurar perquè havia quedat malmesa però ara fa fins i tot més goig que el primer dia.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada